Onderhoud keramische barbecues

4.6/5 (10)

Een keramische barbecues zoals de Big Green Egg of de Primo Grill hebben, uiteraard afhankelijk van de regelmaat waarmee hij gebruikt wordt,  onderhoud nodig op de diverse onderdelen. Met name de sluitring van het deksel en de schroeven zijn dingen die regelmatig nagelopen dienen te worden en na verloop van tijd eventueel ook vervanging nodig hebben.

Bent u zelf handig en regelt u het onderhoud en de reparatie liever zelf, dan kunt u ook zonder onderhoudscontract bij ons terecht voor advies en de koop van de benodigde onderdelen. Bekijk al ons assortiment in onze webwinkel.

Bel ons na een oververhitting van uw barbecue

De Big Green Egg, Primo Grill en andere (duurdere) keramische barbecues zijn gemaakt van een hoogwaardig en gepatenteerd keramiek dat oorspronkelijk ontwikkeld is door NASA. Dit speciale keramiek is sterker dan aardewerk en andere gewone keramieksoorten. Mede door het gepatenteerde keramiek zijn ze weerbestendig, doorstaan ze iedere regenbui of een strenge vorstperiode en zijn ze bestand tegen extreme temperatuurschommelingen waardoor ze bijna nooit (**) oververhit raken of barsten.

(**) Het kan echter gebeuren dat de onderste schuif (luchtaanvoer) open staat én de bovenste schuif (schoorsteen en afvoer), zodat er een constante luchtstroom is waardoor de BBQ warmer wordt. Soms kan hierdoor de temperatuur oplopen tot wel 1000 graden Celsius. Let daarom altijd goed op de temperatuur die uw thermometer aangeeft en laat de thermometer tijdig vervangen als dat nodig is. Door de hoge temperatuur kan er door het te snel openen van de deksel een steekvlam ontstaan. Laat de barbecue daarom altijd even “boeren” d.w.z. een klein stukje openmaken voordat u hem helemaal opent. Zet dan de luchtaanvoer schuif dicht zodat de barbecue kan afkoelen.

Door oververhitting kunnen onderdelen van de keramische barbecues beschadigen. Bel dan de BBQWacht om deze te repareren of te vervangen. Ook wanneer u geen onderhoudscontract bij ons heeft is het mogelijk dat wij uw barbecue komen controleren en repareren. De kosten die hieraan verbonden zijn worden door ons na inspectie van de barbecue doorgegeven. Eventuele voorrijkosten worden apart in rekening gebracht. U ontvangt hiervan vooraf een opgave.

Voor uw veiligheid en die van anderen is het belangrijk dat u uw kostbare keramische barbecue in goede conditie houdt. Laat regelmatig onderhoud plegen en sluit een onderhoudscontract bij ons af. U bent er dan zeker van dat uw barbecue in optimale conditie is wanneer het seizoen weer begint!

Onderhoudscontract